Zeer grote partij xtc-grondstof gepakt

De politie heeft vrijdag in Maasbree vijf mannen aangehouden en 2.500 kilo apaan in beslag genomen. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel en/of productie van synthetische drugs.

Vietnam

Apaan is een verboden stof en wordt gebruikt om BMK van te maken. BMK is de grondstof voor de productie van amfetamine en xtc. De zaak komt volgens de politie voort uit een lopend onderzoek van de landelijke eenheid van de politie.

De lading apaan is vanuit Vietnam via de Antwerpse haven naar Nederland vervoerd. Bij de inval in een bedrijfspand in Maasbree hield een arrestatieteam vijf mannen aan bij het uitpakken van een container. Tussen een lading caustic soda vond de politie ook de 2,5 ton apaan.

Maasbree

Alle verdachten, een 65-jarige man uit het Duitse Kleve, een 57-jarige man uit Stramproy, een 27-jarige man uit Helden, een 57-jarige inwoner uit Reuver en een 58-jarige man uit Maasbree, zijn inmiddels in verzekering gesteld en de officier van justitie beslist dit weekend welke verdachten aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.