‘Zegerius plande overval schoonouders’

Rob Zegerius is door justitie in zijn cel gearresteerd. Hij zou namelijk vanuit de bajes betrokken zijn geweest bij een overval in februari op zijn schoonouders in Amstelveen. Omdat de daders goed op de hoogte waren van de situatie in het huis van de slachtoffers, hield de politie vanaf  het begin van het onderzoek al rekening met de betrokkenheid van Zegerius. Dat meldt de Telegraaf dinsdag.

Losgeld

De daders gebruikten veel geweld toen zij het huis van het echtpaar binnendrongen. De overvallers maakten een grote hoeveelheid dure kunstvoorwerpen, sieraden en antiek buit. Ze hebben later nog geprobeerd om losgeld te krijgen voor de hele buit door aan de deur van de woning een tas te hangen met een deel van de buit.

20 jaar

Zegerius zit op dit moment een gevangenisstraf van 20 jaar uit. Deze heeft hij opgelegd gekregen voor een lange reeks misdrijven waaronder een moordopdracht. Zeer wrang voor het echtpaar is dat hun dochter in de cel zelfmoord heeft gepleegd nadat ze in het onderzoek naar Zegerius was opgepakt.