Zegerius sprak met Van den Heuvel

In de papieren Telegraaf van zaterdag beschrijft misdaadverslaggever John van den Heuvel een ontmoeting met de crimineel Rob Zegerius. Die ontmoeting is bijzonder omdat vorige week naar buiten kwam dat de politie een bedreiging met de dood door Zegerius van Van den Heuvel onderzocht en zelfs zou hebben "stukgemaakt". 

Wennen

Bedreigingen horen kennelijk bij het werk van een misdaadverslaggever, schrijft Van den Heuvel, 'maar wennen doet het nooit'. Hij heeft een paar nachten slecht geslapen. Volgens Van den Heuvel is Rob Zegerius benaderd door de politie en heeft hij te horen gekregen dat de recherche informatie heeft over zijn vermeende plannen. Zegerius zit momenteel een straf van twintig jaar uit voor onder meer poging tot uitlokken van een liquidatie.

Geen belang

Afgelopen week kreeg Van den Heuvel een telefoontje van de advocaat van Zegerius met de uitnodiging voor een gesprek in de gevangenis van Almere-Binnen. Volgens Van den Heuvel heeft Zegerius hem gezegd dat hij een 'bloedhekel' aan hem heeft maar dat hij geen aanslag op hem wilde beramen omdat hij daar geen 'belang' bij heeft. Hij is met name boos over een foto van zijn vrouw die is geplaatst in De Telegraaf, nadat zij zelfmoord pleegde in de gevangenis.

Geen animositeit

Van den Heuvel schrijft geneigd te zijn ieder woord van Zegerius 'met een flinke korrel zout te nemen', ook al omdat zijn lezing haaks staat op de politie-informatie die 'concreet en serieus' was. Maar na een 'soms fel gesprek'  was er 'geen sprake meer van animositeit' en schudde de verslaggever Zegerius de hand, 'met gemengde gevoelens'.