Zegwaard duwde overvallers naar buiten

Ondernemer Wim Zegwaard heeft de mannen die zijn villa in Rijswijk op 22 maart overvielen eigenhandig naar buiten gewerkt. Dat bleek uit een reconstructie in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarin nieuwe feiten zijn genoemd. Rond 22.30 uur klommen de overvallers via het dak de woning binnen, terwijl Zegwaard zich op dat moment met zijn vriendin in de kelder bevond.

Ze zijn bedreigd met een vuurwapen en geboeid. De daders doorzochten twee uur lang het gehele huis op waardevolle spullen. Op zeker moment is op bewakingsbeelden te zien dat één van hen even buiten poolshoogte neemt. Als blijkt dat de kust veilig is gaat  het zoeken verder.

Geldbedrag en dure collectie horloges worden in witte kussenslopen gestopt en een voor een in de tuin gelegd.

Rond 01.00 uur gaat opnieuw de voordeur open, een van de overvallers pakt de kussenslopen en Wim Zegwaard duwt geboeid de overvallers het huis uit. Door de daders wordt een zwarte Volkswagen Golf voorgereden waarin de buit verdwijnt. Op zeker moment verstoppen de twee zich in de tuin als er een witte bestelbus langsrijdt. Eerder al maakte de politie duidellijk dat ze de bestuurder van deze bus wil spreken.

Na de vlucht rijden de overvallers in een politiefuik van een alcoholcontrole op de Prinses Beatrixlaan. De Golf rijdt daar met hoge snelheid langs. Een achtervolgende motorrijder verliest de auto uit het oog.

Opvallend is dat het onderzoek in handen is van de Amsterdamse recherche.

De auto die voor de overval werd gebruikt is waarschijnlijk gestolen en van kentekenplaten voorzien die twee weken voor de overval zijn gestolen van een auto aan de Arendshorst in Honselersdijk.

De buit is rond de tien miljoen euro waard en bestaat vooral horloges. De politie verwacht dat deze hele partijen tegelijk op de markt zullen worden gebracht.

Eerdere berichten:

Raadsel rond Zegwaard-zaak 

Miljoen voor oplossing overval 

Arrestatie in Zaak-Zegwaard 

‘Politie raakte overvallers Zegwaard kwijt’ 

Multimiljonair Zegwaard overvallen