Zeker acht gewonden na schietpartij met Hells Angels in Zweden

Bij een schietpartij in de Zweedse plaats Mölnlycke zijn zaterdagavond tenminste acht mensen gewond geraakt. Er zitten elf mensen vast. Een aantal gewonden is volgens Zweedse media lid van de Hells Angels.

Kritieke toestand

Zweedse autoriteiten hebben gezegd dat er twee groepen slaags zijn geraakt, Hells Angels en een groep uit Mölnlycke, dat is een plaats westelijk van de stad Gothenburg. Er zou nog één persoon in kritieke toestand in een ziekenhuis in Gothenburg verblijven, van vijf is de toestand stabiel. Sommige gewonden hadden steekwonden, andere kogelwonden.

Feestlocatie

De elf verdachten zijn tussen de 25 en 50 jaar oud en worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. In eerste instantie hield de politie dertien mensen aan. De schietpartij vond plaats buiten, bij een feestlocatie, niet ver van het treinstation van Mölnlycke. De Hells Angels hebben een support group in Mölnlycke.

In Zweden speelde zich in de jaren negentig een bloedig conflict af tussen Hells Angels en Bandidos, de laatste jaren komen incidenten tussen deze twee MC’s zelden voor.