Zelfmoord Duitse Hells Angel: tanende macht?

De politie sloot de zaak rond de zelfmoord van de Duitse Hells Angel Andre S. (foto) in Hannover heel snel: zondag schoot S. zichzelf dood, dinsdag verklaarde de politie het dossier te hebben overgedragen. Maar een bericht op Facebook en geruchten in het motorcircuit doen vermoeden dat de dood van S. alles te maken heeft met machtswisselingen in de rosse buurt in de Duitse stad.

Andre S. schoot zichzelf in de nacht van zaterdag op zondag voor een nachtclub dood. Het is de nachtclub die hij zelf onlangs verkocht.

De politie sloot al snel uit dat S. om door iemand anders om het leven was gebracht. En daarmee was de zaak gesloten. Maar waarom schoot S. zichzelf voor zijn oude nachtclub dood?

Russen in de rosse buurt

Op Facebook verklaart een bekende in het motormilieu dat S. van plan was om naar Hamburg terug te komen. Dat zou te maken kunnen hebben met de veranderende machtsverhoudingen in de rosse buurt in Hannover. Het chapter van de Hells Angels in Hannover stopte er een aantal jaar geleden zelf mee toen de club verboden dreigde te worden. Leden van de Hells Angels hangen er nog wel rond en zijn er vaak nog portier, maar langzaam maar zeker lijkt de Op de gevel van de nachtclub, waar S. zelfmoord pleegde en die dus eerst zijn eigendom was, hangen Russische vlaggen.

‘Vrienden verraad je niet’

En dan is er dat bericht dat S. nog dezelfde nacht op Facebook zette. De Hells Angel reageerde twee uur voor zijn dood op een bericht van een andere gebruiker. Op het eerste bericht is een silhouet van een man met een capuchon te zien, met daarbij de slogan: ‘Vrienden verraad je niet.’ S. reageerde op het bericht: ‘Zo waar!!!’ Volgens Duitse media verwijzen beide berichten mogelijk naar ruzies binnen de Hells Angels.

Ruzie binnen de Hells Angels

S. had mogelijk ruzie met de prominente Hells Angel Frank Hanebuth, die eerder president was van de Hells Angels in Hannover. Hanebuth werd gezien als de machtigste Hells Angel van Duitsland, maar vertrok naar Spanje waar hij nu al jaren in voorarrest zit. S. zou Hanebuth een ‘offer voor justitie’ hebben genoemd. Dat zou negatieve gevolgen hebben gehad voor Hanebuth in zijn strafzaak.

Stapte S. uit de Hells Angels?

S. nam een aantal weken geleden afscheid van de Hells Angels, stelt een woordvoerder tegen de Hamburger Morgenpost. Maar hij had nog wel tatoeages die naar de motorclub verwezen, onder meer de letters ‘AFFA’, die staan voor ‘Angel Forever, Forever Angels’. Het is gebruikelijk dat die zo snel mogelijk worden verwijderd als een lid de club verlaat.