‘Zelfmoord’ verdachte Wiels-zaak

De verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels (foto), heeft in zijn cel op Curaçao zelfmoord gepleegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie op het eiland bekendgemaakt. Zijn lichaam werd in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) gevonden. Luigi F. ("Pretu") was net overgeplaatst van een zwaarbeveiligde marinekazerne naar een politiecel.

Zoetermeer

Hij wordt ervan verdacht Raul M. te hebben omgebracht, die door de politie wordt beschouwd als een van de medeplegers van de moord op Helmin Wiels. De Curaçaose politicus werd op 5 mei doodgeschoten. In verband met de zaak zit momenteel ook nog een Curaçaose vrouw vast. F. werd deze zomer in Nederland aangehouden in Zoetermeer en overgebracht naar Curaçao.

Geruchten

De zelfmoord komt op een opvallend moment: direct na overplaatsing uit de marinekazerne naar een minder veilige politiecel. Vannacht deden op het eiland direct geruchten de ronde – die ook Crimesite bereikten – dat de zelfmoord feitelijk een moord zou zijn.  F. zou ervan worden verdacht met de politie te praten.