(Zelf)moord Zwolle: nieuw onderzoek naar schootsafstand (UPDATE)

In de rechtszaak van de “Zwolse kruipruimtemoord” laat de rechtbank onderzoeken van hoever de kogel is afgevuurd die Deniz Guldogdu doodde, aldus De Stentor. Dat onderzoek moet duidelijk maken of hij zichzelf doodschoot óf dat verdachte Mark de G. dat deed.

Schootsafstand

De nabestaanden hebben om dit onderzoek gevraagd nadat de officier van justitie te weinig bewijs zag om de verdachte te vervolgen voor moord of doodslag, maar alleen voor het in stukken zagen en verbergen van het lichaam in een kruipruimte. Een onderzoek naar de schootsafstand zou iets kunnen zeggen over de vraag of het om moord of zelfmoord ging. Er is al eerder onderzoek naar gedaan.

Het Nederlands Forensisch Laboratorium (NFI) zal nu reageren op dat eerder schotafstandonderzoek. Het eerdere en completere onderzoek gaf steun aan de lezing van De G. dat Guldogdu zichzelf doodde.

De officier van justitie heeft al drie jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen verdachte Mark de G.. Het vonnis zal nu worden uitgesteld.

Kanaal

Deniz Guldogdu raakte in februari 2018 vermist na een bezoek aan zijn vriend De G.. Uiteindelijk biechtte De G. tegen meerdere getuigen op dat Deniz in zijn huis was overleden door een pistoolschot. Hij zou zich in een depressieve bui hebben doodgeschoten in de woning van De G.. Die zei de hulpdiensten niet te hebben gebeld uit angst voor dader te worden aangezien. De G. probeerde alle sporen uit te wissen en dumpte het pistool in een kanaal.

Zie ook:

Proces Zwolse kruipruimtemoord van start