Zes aanhoudingen na schietpartij

De politie in Groningen heeft vanmorgen vier vrouwen en twee mannen aangehouden. Ze zijn mogelijk betrokken bij een schietpartij. Deze vond eerder die nacht rond 4:15 plaats in een woning aan de Osloweg, daarbij raakte de 54-jarige bewoner gewond.

 

Onduidelijk

De reden voor de schietpartij is nog onduidelijk voor de politie. Daar wordt onderzoek naar gedaan onder meer door forensisch onderzoek in de woning. Er zijn nog geen wapens aangetroffen.

De zes personen zijn in en rond de woning opgepakt toen de politie bij de woning aankwam. De vrouwen zijn 20, 23, 26 en 32 en komen uit Groningen, Assen, Gieten en Beilen. Een man van 40 komt uit Groningen en de tweede man is een 44-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Leeuwarden

In Leeuwarden is zaterdagavond  rond 22:45 een 39-jarige man neergeschoten. Er zou een ruzie op straat zijn geweest, hierbij is geschoten. Toen de politie daar aankwam, waren alle betrokkenen verdwenen. Niet veel later kwam er een melding binnen dat er een man met schietwond het ziekenhuis in Leeuwarden was binnengebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De politie onderzoekt de vermoedelijke plek van het schietincident. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.