Zes arrestaties in Groningen en Drenthe voor drugshandel en witwassen

In een tweetal onderzoeken heeft de politie in verschillende panden in Stadskanaal en Onstwedde (provincie Groningen) maandag vier verdachten aangehouden en diverse doorzoekingen gedaan. Ze worden verdacht van drugshandel en witwassen. In een ander onderzoek zijn maandag in Meppel en Nijeveen (Drenthe) ook twee verdachten aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit, drugshandel en witwassen.

De politie kwam de verdachten in de provincie Groningen op het spoor na tips en informatie en startte daarop een onderzoek. Daaruit bleek dat de vier verdachten zich mogelijk bezighouden met drugshandel. In het onderzoek in Stadskanaal werden door arrestatie-eenheden een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 25-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden.

Tweede onderzoek

In Onstwedde werden in een tweede onderzoek een 23-jarige man uit Onstwedde en een 21-jarige man uit Onstwedde aangehouden. De verdachten uit Onstwedde worden ook verdacht van witwassen. Alle verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

Bij de invallen zijn diverse luxe goederen, drugs en contant geld aangetroffen en in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort en zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Drenthe

Ook in de Drentse plaatsen Meppel en Nijeveen werden maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit, drugshandel en witwassen. Maandagochtend heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) in een woning aan de Linthorst Homanstraat in Meppel een 34-jarige man aangehouden. Een 30-jarige man uit Meppel werd door een arrestatieteam aangehouden aan de Ryge in Nijeveen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.