Zes arrestaties voor moord op advocaat Corsica

De Franse politie heeft zes personen in Corsica en Parijs gearresteerd voor de moord op de prominente Corsicaanse advocaat Antoine Sollacaro. De advocaat werd vorig jaar vermoord toen hij op weg naar zijn werk was. De politie brengt de moord in verband met andere liquidaties op het eiland die drugsgerelateerd waren.

Sollacaro werd vermoord toen hij, op weg naar zijn werk, nog even bij een benzinestation een krant wilde kopen. Twee mannen op een motor volgden hem op de afrit. De passagier stapte daarop van de motor en schoot Sollacaro zes keer in het hoofd en zijn nek met een automatisch wapen.

Criminelen en nationalisten

Vorig jaar werden 19 personen op Corsica geliquideerd door drugsorganisaties, dit jaar zijn dat er tot zaterdag 17. Het is ook mogelijk dat de dood van Sollacaro iets te maken heeft met nationalistische groeperingen op Corsica.

De advocaat stond een aantal leiders van deze groeperingen bij in rechtszaken. Een uur voor Sollacaro werd vermoord, werd het lichaam van een militante nationalist gevonden. Of deze twee moorden iets met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk.

Motor verbrand

Over de gearresteerde personen is nog niet veel bekend. Het zou gaan om drie mannen en twee vrouwen. Volgens Franse media worden twee van de arrestanten verdacht de moord te hebben gepleegd. Twee anderen worden verdacht van voorbereidende handelingen, waarvan een ook de motor die tijdens de moord werd gebruikt heeft gestald en later verbrand.

Bandleden

Een aantal van de arrestanten zouden deel uitmaken van een band die regelmatig in een koffiehuis in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica, speelde. Een van de verdachten, de leider van de band, is begin dit jaar veroordeeld tot drie jaar cel vanwege afpersing en witwassen. Zijn straf werd opgeschort wegens medische redenen.

Wat het motief van de moord was, is nog niet duidelijk.