Zes arrestaties voor vier beschietingen van panden in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft zes arrestaties verricht in een onderzoek naar vier schietpartijen in de stad. Het ging om nachtelijke beschietingen van panden aan de Westblaak en Vierambachtsstraat, op 14, 15, 16 en 17 december.

Bedrijfspand en restaurant

De eerste beschieting op een bedrijfspand aan de Vierambachtsstraat vond plaats op 14 december om 04.30 ’s nachts. De volgende nacht was het raak op de Westblaak waar om 04.20 een restaurant werd beschoten. Dit pand was op 16 december om 02.30 wederom doelwit. Op 17 december om 02.00 werd het bedrijfspand aan de Vierambachtsstraat nogmaals beschoten. In alle gevallen vielen er geen gewonden.

Verband

Uit onderzoek bleek dat de zaken met elkaar in verband stonden, zo meldt de politie. In de loop van vorige week en deze week zijn in totaal zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartijen. Het gaat om een man van zeventien, drie mannen van negentien en één van 50, allen uit Amsterdam. De zesde verdachte is een 56-jarige man uit Utrecht.

Vijf verdachten blijven voorlopig vastzitten. De 56-jarige Utrechter is op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Naar de achtergrond van de beschietingen wordt onderzoek gedaan.