Zes en tien jaar cel voor aanslag advocaat

Voor de liquidatiepoging op advocaat Marcel Senders (foto) uit Waalre hebben Patrick de J. (29) en Carlo W. (27) uit Mierlo vrijdag tien en zes jaar jaar cel gekregen van de rechtbank in Den Bosch besloten.

Dna-sporen

Senders is vorig jaar in februari bij zijn huis werd beschoten. De rechtbank vindt het belangrijk dat er dna is aangetreoffen op de vluchtfiets en op een kogelhuls, hoewel deskundigen van mening verschillen over de betrouwbaarheid van het spoor op de huls. Omdat er dezelfde soort schotresten op de fiets en de kogelhuls zitten vindt de rechtbank de dna-resten op de huls toch bruikbaar. Medeverdachte W. bestuurde onder meer een auto, vindt de rechtbank, waarmee De J. na het achterlaten van zijn fiets mee wegkwam.

Derde verdachte

De derde verdachte Gerwin D. (24) is vrijgesproken van betrokkenheid bij de aanslag. Voor verboden vuurwapenbezit en handel in vuurwapens kreeg D. twaalf maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had tegen de drie verdachten ieder tien jaar celstraf geëist. De J. en W. gaan volgens Omroep Brabant in hoger beroep tegen het vonnis. Advocaat Sengers is inmiddels teruggetreden.

Zie alle berichten over de zaak.