Zes gewonden bij rellen in Frankrijk met FC Utrecht-hooligans (VIDEO)

In de Noord-Franse stad Sedan zijn zaterdagmiddag tientallen Franse en Nederlandse voetbalhooligans met elkaar op de vuist gegaan. Daarbij raakten volgens lokale media zeker zes mensen gewond van wie er één slecht aan toe zou zijn. Het zou gaan om hooligans van FC Utrecht.

Honderd Nederlanders

De rellen braken rond 13.30 uit voor de wedstrijd in de Franse vierde divisie tussen CS Sedan en Bastia uit Corsica. Volgens Franse autoriteiten zijn de meeste gewonden Nederlanders. Een groep van ongeveer honderd Nederlanders zou in een bar een groep van vijftig Basta-fans hebben aangevallen. De Nederlanders waren volgens de politie vooral gekomen om te rellen. Tussen Sedan en Bastia bestaat geen rivaliteit.

Goede banden

Volgens Franse media waren de FC Utrecht-hooligans via social media uitgenodigd om naar Sedan te komen. De harde kern van Utrecht bezocht al eerder thuiswedstrijden van de Franse club. De supporters hebben goede banden met SC Sedan sinds het overlijden van de Franse profvoetballer David di Tommaso in 2005. Di Tommaso speelde 77 wedstrijden bij Sedan voor hij naar FC Utrecht kwam. In 2007 brak er ook al een vechtpartij uit tussen hooligans van FC Utrecht en Paris Saint-Germain toen PSG in Sedan speelde.

Halverwege de middag keerde de rust in Sedan terug. De politie heeft geen arrestaties verricht, maar is wel een onderzoek gestart.