Zes gewonden en vier arrestaties na steekpartij ENCI-groeve Maastricht

Bij een steekpartij in het natuurgebied rondom de ENCI-groeve aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht zijn zaterdagavond zes mensen gewond geraakt waarvan twee zeer ernstig. De steekpartij vloeide voort uit een ruzie tussen een groep van ongeveer 20-25 personen. De politie meldt zondagochtend dat er vier verdachten van 17, 18, 19 en 20 jaar uit Breda en Maastricht zijn aangehouden.

Vechtpartij

Om 18.55 kwam er een melding binnen van een vechtpartij bij de kalksteengroeve tussen een groep die bestond uit ongeveer 20-25 personen. Deze ruzie mondde uit in een steekpartij waarbij zes personen gewond raakten waarvan twee zwaargewond. Een traumahelikopter werd opgeroepen. In totaal werden er vijf slachtoffers vervoerd naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers konden na behandeling terug naar huis.

De Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek met onder meer een speurhond. De recherche spreekt met getuigen.

Jonge verdachten

De politie meldt zondagochtend dat er vier verdachten zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen van 18,19 en 20 jaar uit Maastricht en een 17-jarige man uit Breda. Die laatste werd aangehouden voor het meermaals beledigen en belemmeren van agenten die hun werk deden. Een van de aangehouden mannen was zelf slachtoffer.

Het steekincident ontstond nadat twee groepen hadden afgesproken om met elkaar te gaan vechten naar aanleiding van een conflict dat ze met elkaar hadden.