Zes gps-trackers onder de auto (VIDEO)

De ontvoering van de 2-jarige peuter Insya Hemani, eind vorige maand in Amsterdam-Watergraafsmeer, is lange tijd voorbereid. Onder de auto van de moeder zijn in de loop der tijd zes gps-trackers gevonden. De recherche ging steeds alleen uit van stalking. 

Voorbereiding

Advocaat Peter Plasman zegt dat politie en justitie de zaak niet op tijd serieus namen. Plasman en moeder Nadia Rashid waren woensdagavond bij Pauw. Plasman zei dat er sprake was van een ‘uitermate professionele actie’. Volgens de twee is er maanden lang afgelegd door ‘commando-achtige types’. Het was geen stalking maar het betrof volgens Plasman ‘pure voorbereidingshandelingen voor een ontvoering’.

Agressie

Nadia Rashid was getrouwd met de 37-jarige Shehzad Hemani en samen hebben ze één dochter. Gaandeweg werd Hemani jaloers en agressief. ‘Ik mocht geen vrienden hebben en kon nergens naartoe.’ Hij bedreigde haar meermalen met de dood. Na de scheiding verergerde de verbale agressie. De rijke zakenman uit Mumbai voerde procedures. Hij stuurde intimiderende berichtjes waaruit bleek dat hij steeds wist waar zij zich bevond. In januari van dit jaar zou er een poging zijn geweest om het meisje te ontvoeren.

Direct na de ontvoering op 29 september is een verdachte aangehouden. Een dag later meldde een tweede verdachte zich met een advocaat op het politiebureau. Ook hij is aangehouden. Een derde ontvoerder, de vader en het kind zijn spoorloos.