Zes jaar cel en tbs voor ‘seksmoord’

De 31-jarige Arnoldus van H. moet zes jaar de cel in en een tbs-behandeling ondergaan voor doodslag op zijn vriendin in Leusden in 2012. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. De zaak is ook wel bekend als de ‘seksmoord van Leusden’.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van negen jaar met tbs.

Volgens de rechtbank heeft de 31-jarige Leusdenaar zijn vriendin Ilona ten Hove in de periode tussen 9 en 11 juni 2012 gewurgd met een legging. Dat zou gebeurd zijn in de woning van het slachtoffer. Daar werd ze op 11 juni gevonden.

Arnoldus van H. heeft tegenover de rechtbank verklaard dat hij zich door overmatig alcohol- en cocaïnegebruik niets meer kan herinneren. De rechtbank gelooft het verhaal van de verdachte niet omdat hij in die periode onder meer de hond uitliet, telefoontjes pleegde en meer drugs kocht bij de dealer.

Van H. heeft niet willen meewerken aan een psychisch onderzoek, maar desondanks hebben deskundigen toch een persoonlijkheidsstoornis vast kunnen stellen. Daarom krijgt hij zes jaar cel voor doodslag en tbs om zich te laten behandelen.