Zes jaar cel geëist tegen viertal vanwege 456 kilo cocaïne en heroïne

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag gevangenisstraffen van zes jaar geëist tegen vier mannen op verdenking van het bezit en transport van ruim 423 kilo cocaïne en 33 kilo heroïne. De vier verdachten (34, 47, 49 en 66 jaar) uit Hilversum, Amersfoort, Zwaag en Heemskerk werden op 13 september 2017 aangehouden in Soest.

Verborgen ruimte

De politie kwam de mannen op het spoor nadat er meldingen binnenkwamen over verdachte bewegingen en een verdachte geur rondom een loods in Soest. Nadat een agent een bestelbusje geëscorteerd door twee personenwagens zag vertrekken bij de loods, werden kort daarna de drie auto’s met de vier inzittenden langs de weg gecontroleerd. In het bestelbusje vond de politie in een verborgen ruimte ruim 423 kilo cocaïne en 33 kilo heroïne met een straatwaarde van zeker 26 miljoen euro.

Doorzoeking loods

Bij de doorzoeking van de loods vond de politie onder meer een sealapparaat en verpakkingsmateriaal. Ook werd onder andere een vuurwapen, hasj en illegaal vuurwerk gevonden. Na de arrestaties volgde een intensief onderzoek naar de betrokkenheid van de mannen bij de drugshandel. Er werd gekeken naar camerabeelden en gegevens op in beslag genomen mobiele telefoons. Ook werden dna-sporen op sigarettenpeuken en een handschoen in de loods onderzocht.

Een van de verdachten wordt ook verdacht van wapenbezit. Een andere van poging tot zware mishandeling. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.