Zes jaar cel geëist voor seksuele uitbuiting

Het Openbaar Ministerie heeft gistermiddag voor de rechtbank in Amsterdam zes jaar cel geëist tegen de 23-jarige Fatih K. Volgens het OM heeft de Amsterdammer zich onder andere schuldig gemaakt aan seksuele uitbuiting, mishandeling en bedreiging. Hij zou zijn vriendin gedwongen hebben tot prostitutie en haar zo ernstig hebben mishandeld dat ze blijvend letsel heeft opgelopen. 

K. bewerkte zijn vriendin soms urenlang met een honkbalknuppel waardoor zenuwen van het slachtoffer blijvend beschadigd zijn. De officier van justitie noemde  het gedrag van verdachte ‘zeer wreed en barbaars’. 

Het geld dat de vrouw met de gedwongen prostitutie verdiende moest ze grotendeels afstaan aan de verdachte. Ook chanteerde hij de vrouw door te dreigen haar ouders te vertellen dat zij zich prostitueerde en bedreigde hij haar vader. De vrouw moest onder andere werken in seksclubs in Amsterdam en Utrecht.

De zaak is aan het rollen gekomen nadat de vrouw zelf naar de politie was gestapt. Uit verklaringen bij de politie is gebleken dat zij niet de enige vrouw was die te maken heeft gekregen met ‘de onberekenbare agressie’ van de verdachte. Hij heeft ook een andere vrouw geprobeerd tot prostitutie te dwingen. 

Fatih K. is al eerder veroordeeld voor mensenhandel.