Zes jaar cel voor Utrechtse pooier

De 37-jarige Rachid el A. uit Utrecht is door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel. De man zou in 2011 en 2012 zijn toenmalige vriendin tot prostitutie hebben gedwongen. Ook moest zij twee tatoeages met de naam van haar vriend op haar lichaam laten zetten, waarvan een in haar lies. 

Volgens de rechtbank is bewezen dat de vrouw ‘op buitensporige en ontluisterende manier’ werd uitgebuit. Ze werd gedwongen te werken in clubs en achter de ramen in onder andere Laren, Amsterdam en Den Haag.

Camerabeelden

Om te voorkomen dat de vrouw hulp zou zoeken, isoleerde El A. haar van haar familie. Sinds 2011 hadden de twee een relatie. El A. filmde de vrouw tijdens het hebben van seks en dreigde die camerabeelden onder andere aan de klanten van het schoonmaakbedrijf van haar vader te sturen. Ook mishandelde hij de vrouw. Daarvoor zat hij al enkele maanden in de gevangenis.

El A. is al twee keer eerder veroordeeld voor het dwingen tot prostitutie. Meteen na zijn vrijlating maakte hij op berekenende wijze een nieuw slachtoffer, aldus de rechtbank in Utrecht.