Zes jaar cel voor productie MDMA en amfetamine in Velsen en A’dam

De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag een 58-jarige man tot zes jaar celstraf veroordeeld voor de productie van grote hoeveelheden MDMA en amfetamine in Velsen-Noord en Amsterdam. Zijn 28-jarige medeverdachte kreeg vijf jaar cel.

Tabletteermachine

Na een tip vond de politie in maart 2018 in een loods aan de Staalstraat in Velsen-Noord 14 kilo MDMA-pillen, 36 kilo amfetamine en 9,6 kilo amfetaminepasta. Ook werd een tabletteermachine om xtc-pillen mee te maken aangetroffen. Toen de politie een kijkje nam in het pand was er niemand in de loods aanwezig. Later werden twee verdachten opgepakt. Bij een doorzoeking in een woning in Amsterdam op 5 december 2018 werd nog eens 9,6 kilo MDMA gevonden.

160.000 euro witgewassen

De 58-jarige man gaf toe dat de tabletteermachine van hem was en werd voor de productie van de harddrugs en het witwassen van bijna 160.000 euro veroordeeld tot zes jaar cel. De 28-jarige medeverdachte is veroordeeld tot vijf jaar cel voor de productie van MDMA en amfetamine en het bezit van 239 gram MDMA in zijn woning in Zoetermeer.