Zes jaar voor Loosdrechtse wapenhandelaren

De broers Peter en Frank T. zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor wapenhandel en bezit van zes kilo cocaine. De derde broer, Richard ziet de rechtbank als  verminderd toerekeningsvatbaar, hij krijgt acht maanden cel.

2009

In de villa van de familie in Loosdrecht lagen achttien automatische geweren, andere vuurwapens en onder meer 36 handgranaten. De cocaïne werd aangetroffen in hun voertuig toen ze bij Ouderkerk aan de Amstel zijn aangehouden. Peter T. kreeg in 2009 ook zes jaar cel voor wapenhandel. Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel geëist tegen Peter T..

Schuld

De broers hebben gezegd dat de wapens deel waren van de verzameling van hun overleden vader. Ze zouden niet op de hoogte zijn geweest van de reikwijdte van de gehele voorraad die op zolder en in de schuur lag opgeslagen. De rechtbank gelooft dat de wapens bedoeld waren voor de handel. De rechtbank accepteert de gedachte dat een deel van de wapens tot de verzameling van hun vader behoorde maar hebben toch schuld omdat ze wisten dat deze altijd wapens in huis had. Ze hadden het huis moeten controleren en de wapens in moeten leveren, aldus de rechtbank.

Zie meer in Het Parool.

Eerdere berichten:

Verdachte wapenhandel vrij voor uitspraak rechter

Tot acht jaar cel geëist voor wapenhandel

Wapens Loosdrecht niet gebruikt bij liquidaties

Wapenvoorraad ‘is oude troep van vader’