Zes jaar voor schietpartij Nijmegen

De 30-jarige Othman E. is vrijdagmorgen veroordeeld tot zes jaar celstraf voor drie keer poging doodslag. Hij zou bij een schietpartij in Nijmegen op een auto hebben geschoten waar drie personen in zaten. Een van hen raakte gewond. De broer van Othman, Najim E. (31), is vrijgesproken.

Volgens de rechtbank heeft Othman E. een groot risico genomen door op de auto te schieten. De twee broers wijzen naar een andere schutter, die ook bij hen in de auto zat.

Het is 20 februari 2013 rond 20.30 uur. In Nijmegen staan op een kruispunt twee auto’s naast elkaar. Enkele inzittenden van de auto’s, een Volkswagen Golf en een Mazda, waren een dag eerder betrokken bij een ruzie in een café in Nijmegen. Ze maken gebaren naar elkaar en eindigen met beide voertuigen op een parkeerplaats bij een café aan de Hatertseweg. Vervolgens ontstaat er een schietpartij waarbij een gewonde valt.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een celstraf van negen jaar voor Othman E. Zijn broer Najim E. hoorde vrijspraak eisen.