Zes jaar voor woningoverval op bejaard echtpaar

Twee mannen van 35 jaar en 41 jaar moeten ieder zes jaar de cel in voor een gewelddadige woningoverval in Geldrop en voor opzetheling. De verdachten belden samen met een derde man op 28 mei 2013 rond 22.30 uur aan bij een bejaard echtpaar en drongen vervolgens het huis binnen.

Neus

Bij de overval is grof geweld gebruikt tegen het echtpaar waardoor de man ernstig gewond raakte. De vrouw werd hardhandig tegen de grond gewerkt. De overvallers bonden het echtpaar vast en mishandelden hen en namen de benen met twee laptops en een geldbedrag. Het mannelijke slachtoffer verklaarde:

Mijn vrouw werd vastgepakt vlak bij de deur die vanuit het portaal toegang geeft naar de woonkamer. Er werd een lap in mijn mond geduwd. Mijn handen werden met tiewraps vastgebonden. Dit deed de persoon die voor de voordeur stond. Er werd steeds geroepen: “Kluis, waar is de kluis?” “ We moeten geld hebben!” Ik voelde dat ik een doek of lap om mijn hoofd kreeg en ik had een bloedneus. Ze pakte een wittige lap en deze probeerde ze in mijn mond te duwen, ik lag op nog steeds op de gang op mijn buik. Uiteindelijk had hij mijn handen met de tiewraps bij elkaar gebonden. Ik heb dus de gehele tijd op de grond gelegen in de gang. Een persoon heeft de gehele tijd bovenop me gezeten. Het was een worsteling zeg maar. Hij zat ook met zijn knie in mijn rug waardoor ik een gebroken rib heb opgelopen. U vraagt mij hoe het komt dat mijn ogen zo bont en blauw zijn. Ik kan u vertellen dat er een doek over mijn hoofd werd gedaan en een prop in mijn mond werd gedaan. Hierdoor kreeg ik het heel erg benauwd. Ik kon bijna niet ademen. Ik heb meerdere klappen met de vuist in mijn gezicht gekregen. Vandaar dat mijn ogen dus ook helemaal blauw en dik zijn. Ook is mijn neus waarschijnlijk gebroken en mijn jukbeenderen ook.

Petje

De overvallers maakten gebruik van een Toyota met Pools kenteken. Op een achtergebleven petje in het huis werd dna van de 35-jarige man aangetroffen. Die bekende daarop zijn daad bij de politie en verklaarde dat de 41-jarige man zijn mededader was. Die heeft dat steeds ontkend. Toch oordeelt de rechtbank dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is dat de 41-jarige man een van de daders is geweest. De rechtbank  spreekt van een ‘laffe en gewetenloze daad’. Daarom vindt de rechtbank een straf van zes jaar passend. De derde dader is niet vervolgd.

Vonnis 1 en vonnis 2.