Zes jaar voor woningoverval

Twee mannen uit Venlo zijn veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. In mei vorig jaar overvielen de twee een 88-jarige man in zijn woning in de Heischeutstraat in Oss. Daarbij werd de man in zijn gezicht geslagen. Ook werd de bejaarde man bedreigd met een vuurwapen en werd hij vastgebonden aan zijn enkels en polsen. 

Het slachtoffer moest boven in de slaapkamer op zijn bed gaan zitten en kreeg een deken over zijn hoofd, terwijl een van de mannen de woning doorzocht. De overval vond op klaarlichte dag plaats.

Buit

De buit bedroeg 1300 euro aan cash en twee gouden kettinkjes van de overleden vrouw van het slachtoffer. Onderzoek op de tablet van een van de daders wees uit dat het duo de overval zorgvuldig had gepland.

Op beelden van een camera in de straat waar de overval werd gepleegd zijn de twee daders te zien. Een van hen is op de beelden herkend door een Limburgse agent. De man heeft ook erkend dat hij op de camerabeelden te zien is.

Proeftijd

De 31-jarige verdachte pleegde de woningoverval in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank bepaalde daarom dat hij een eerder opgelegde voorwaardelijk gevangenisstraf van drie maanden alsnog moet uitzitten.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden acht jaar cel geëist tegen de twee mannen uit Venlo.

De uitspraak van de rechtbank in Den Bosch staat hier en hier.