Zes jongeren gearresteerd na steekpartij in Bloemendaal

Op zondagmorgen heeft de politie in totaal zes jongeren aangehouden wegens een steekpartij op het treinstation van Bloemendaal. Twee mensen raakten gewond. De verdachten zijn twee jongens van 17 en één van 18 jaar oud uit Amsterdam, en minderjarige jongens van 14 en 16 jaar oud uit Haarlem, en een 18-jarig meisje uit Amsterdam.

Hoofd

Omstreeks 00.35 kreeg de politie melding van een vechtpartij tussen twee groepen op het station aan de Zuider Stationsweg, waarbij iemand zou zijn gestoken. Ter plaatse zag de politie het groepje van zes personen weglopen. Zij zijn ter plaatse aangehouden. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ter plaatse trof de politie ook een 21-jarige man aan. Hij had verwondingen aan zijn hoofd. Verder bleek een 20-jarige man een steekwond aan zijn been te hebben. Beide slachtoffers moesten voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Sigaret

Uit een eerste onderzoek komt naar voren dat de groep verdachten en de slachtoffers elkaar op het station zijn tegen gekomen. Een van de verdachten vroeg aan het groepje (waaronder de slachtoffers) om een sigaret. Toen deze weigerden ontstond er vrijwel direct een vechtpartij.

De politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren en naar de individuele rollen van de zes verdachten.