Zes medeverdachten Taghi vrijgelaten

De zes verdachten die maandag zijn opgepakt na de arrestatie van Ridouan Taghi in Dubai, zijn weer vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten in de zaak. De vijf mannen en de zus van Taghi werden opgepakt bij invallen in Amsterdam, Utrecht, Vianen en Huis ter Heide.

Appartement Brussel

Ze worden verdacht van witwassen, verboden wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. Een 45-jarige man wordt verdacht van witwassen. Hij heeft volgens het OM vermoedelijk tussen 2015 en 2018 voor Taghi een appartement in Brussel gehuurd. De maandelijkse huur van 4300 euro is de eerste zeven maanden contant afgerekend. Ook de borg van 25.800 euro is door de verdachte contant betaald. Bij de woningdoorzoeking van de man en een andere woning in Amsterdam zijn mobiele telefoons, laptops, een duur horloge, 14.100 euro cash en bijna 1,5 kilo hasj in beslag genomen.

De 42-jarige Ridouan Taghi werd maandag gearresteerd in een luxe villa in een nieuwbouwwijk in Dubai en woensdagnacht overgevlogen naar Nederland. Hij landde rond 5.05 op Vliegbasis Eindhoven en is vervolgens per helikoper overgevlogen naar de EBI in Vught waar hij vastzit.