Zes Nederlanders vast in Spanje

De Spaanse Nationale Politie heeft in de omgeving van Málaga zes wietplantages ontmanteld waarbij zes Nederlanders zijn gearresteerd. De ongeveer 3.400 planten stonden in drie woningen in Coín en Alhaurín. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken was de wiet, die werd geteeld in goed uitgeruste plantages, bestemd voor de export naar Nederland.

In de operatie "Electra" zijn ook bakken met hallucinogene paddestoelen in beslag genomen. Onder de verdachten, in de leeftijd tussen 25 en 58 jaar, zijn ook twee vrouwen. Het gaat onder meer om een echtpaar, hun zoon en diens vriendin. De zes worden ook verdacht van illegaal aftappen van electriciteit. 

De politie nam ook voeding, intstrumenten en vijf auto's in beslag. Het echtpaar woonde in Coín. De andere verdachten woonden in Alhaurín el Grande en Mijas. Volgens de politie waren de plantages van hoge kwaliteit. In de woningen waren kamers met een tachtig centimeter dikke laag op de bodem. De politie schat de investeringen per plantage op 65.000 euro.