Zes ton hasj gepakt in rivier bij Sevilla

De Guardia Civil heeft in het zuiden van Spanje in de monding van de Guadalquivir in nacht van afgelopen zondag en de nacht van dinsdag twee hasjtransporten van in totaal ongeveer 6.000 kilo onderschept.

Rubberboot

Zondagnacht voer een half opblaasbare rubberboot van zee zonder verlichting de monding van de Guadalquivir op waar die werd opgepikt door een helikopter en onderschept door een vaartuig van de Guardia Civil. De boot was op weg naar twee andere schepen die voor anker lagen in de rivier. Daar moest de hasj kennelijk op worden overgeladen. Aan boord van de rubberboot waren zes personen 83 jute zakken met hasjpakketten met een geschat totaalgewicht van 2,5 ton. Aan de wal werd een SUV in beslag genomen die was gestolen in Madrid. Een aantal verdachten wist daar te ontsnappen.

Drie Marokkanen

Afgelopen dinsdagochtend vroeg ontdekten eenheden van de Guardia Civil weer een rubberboot in de monding van de rivier die drugs overlaadde op een ander schip. Daar werden drie Marokkanen aangehouden en 100 zakken hasj gepakt. Ook hier werd een SUV in beslag genomen.

Eerder vorige week pakte de Guardia Civil in hetzelfde gebied 3 ton hasj.

Veel hasj uit Marokko wordt op volle zee overgeladen op kleinere vaartuigen, zoals kotters, vissersbootjes of (bijvoorbeeld) rubberen Zodiacs met buitenboordmotoren die de drugs op stranden of havens afzetten.