Zes verdachte uithalers drugs aangehouden binnen 24 uur

Zes verdachte uithalers drugs aangehouden binnen 24 uur

De douane heeft in de haven van Rotterdam binnen 24 uur zes personen aangehouden die zich zouden hebben beziggehouden met het uithalen van drugs. Het gaat om personen die hiervoor eerder met justitie in aanraking zijn geweest.

Beeld is ter illustratie

Uithalen

Dinsdagavond hield de douane drie personen aan op een terminal op de Maasvlakte, die worden verdacht van het uithalen van drugs. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 22, 27 en 35, afkomstig uit Hansweert, Tilburg en Leidschendam. Ze waren alle drie al eerder veroordeeld voor strafbare feiten, meldt de douane. Niet duidelijk is of dit ook om uithalen ging.

Buiten de terminal werd een persoon aangehouden die de uithalers daarheen zou hebben gebracht. Dat ging om een man van 25 uit Rotterdam.

Nacht

De opvolgende, afgelopen nacht werden door de douane weer twee mannen op verdenking van uithalen van drugs aangehouden in de Waalhaven. Ze waren beiden 20 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Brielle. Ze zijn overgedragen aan de politie. Deze mannen waren eerder aangehouden voor hetzelfde vergrijp.