Zes verdachten vast voor versturen drugs naar buitenland

De politie heeft dinsdag bekend gemaakt dat er vorige week dinsdag en woensdag zes verdachten zijn aangehouden op verdenking van het versturen naar het buitenland van drugs in postpakketten. Er zijn zes verdachten aangehouden. Eén van de verdachten probeerde volgens de politie 14,2 kilo xtc naar Laos te verzenden.

Vietnam

Vorige week dinsdag hielden agenten vijf verdachten aan voor het verzenden van ruim 47.000 xtc-pillen naar Vietnam. Dat waren drie vrouwen in de leeftijd van 37, 34 en 23 jaar en twee mannen van 35 en 33 jaar. Deze verdachten kwamen uit Almere, Assen en Loosdrecht. Zij zijn voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

In het tweede onderzoek hield de politie de woensdag daarna een zesde verdachte aan: een 19-jarige man uit Zaandam voor het verzenden van 14,2 kilogram xtc naar Laos.

47.000 XTC-pillen

Rechercheurs van het Post Interventie Team (PIT) van de landelijke eenheid van de politie kwamen de verdachten op het spoor tijdens onderzoeken die worden geleid door het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Het PIT startte deze onderzoeken naar aanleiding van het inleveren van deze postpakketten.

In het eerste onderzoek observeerde de politie een overdracht van pakketten met drugs. Daarop volgde de aanhouding van de eerste vijf verdachten. Na deze aanhouding zijn vier woningen in Assen en Almere doorzocht. Hierbij zijn onder andere een grote hoeveelheid xtc-pillen, ketamine, administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

De politie ziet de aangehouden verdachten als onderdeel van een criminele organisatie die grote hoeveelheden drugs naar het buitenland verstuurde.

Xtc

Bij het tweede onderzoek naar de 14,2 kilogram xtc identificeerde het PIT de verdachte bij het inleveren  van het postpakket met drugs.

De rechercheurs doorzochten na de aanhouding de woning van de verdachte. Hier vonden zij onder andere drugs en telefoons en computers. De politie nam alles in beslag.