Zestien jaar cel voor Rick H.

De rechtbank in Amsterdam heeft Rick H. vrijdag veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar voor doodslag op de 24-jarige Bilal el H., die door H. op 29 oktober 2011 in de Albert Cuypstraat in Amsterdam werd beschoten. Tevens is hij veroordeeld voor een poging tot doodslag op diezelfde dag en vuurwapenbezit. De officier van justitie had 18 jaar geëist.

 

Bilal was die vroege ochtend in de herfst van 2011 in een Seat met drie vrienden vanaf de Ruysdaelkade de Albert Cuypstraat opgedraaid. Ter hoogte van een café was de rijbaan geblokkeerd door een groepje pratende cafégangers die net naar buiten waren gekomen.

Bilal zat in de bijrijderstoel. Vaststaat op grond van vele getuigeverklaringen dat Rick H. zich aan zijn kant naar binnenboog en dat er door iemand gezegd is: ‘Wat is er?’

Kort daarop pakte Rick H. een pistool aan de voorkant vanachter zijn broeksband en schoot gericht op Bilal. De auto draaide weg waarop H. nog zes maal in de richting van de auto schoot. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet. Er was geen ernstige ruzie geweest. Om niets was de 24-jarige doodgeschoten.

Rick H., een bekende Amsterdamse crimineel, moet zestien jaar de cel in. 

Lees ook:

‘Waarom heeft u mijn zoon vermoord?’