Zestien kogels voor kapperszaak

Barbershop Allure aan de Kesterenlaan in Breda is in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten. De beschieting vond tussen 02.00 en 03.00 plaats. Volgens de politie zijn er meer dan tien kogels afgevuurd. De eigenaar, die in de buurt van zijn barbershop woont, spreekt van zestien kogels. 

Hij werd ’s nachts wakker van knallen, maar had toen nog geen idee dat het om een beschieting van zijn kapperszaak zou gaan. Dat besef kwam later, nadat zijn schoonmoeder aan de deur stond die vertelde dat er iets met Allure aan de hand was. Eenmaal aangekomen bij zijn zaak zag de eigenaar de opgetrommelde politie en de kogelgaten. De kapper heeft tegenover de politie verklaard ‘geen idee te hebben waarom er op zijn zaak geschoten is’.

Kogelhulzen

De politie heeft op straat bij de kapperszaak kogelhulzen gevonden. Volgens de eigenaar zijn de daders op camerabeelden te zien. Er werd niet vanuit een auto geschoten.

De kapperszaak was nog maar drie maanden open. Tegenover BNdeStem zegt eigenaar Giraldo: ‘Dit verwacht je niet, dan schrik je nog erger dan wat je al vermoed. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is mijn eerste zaak. Ik ben gewoon een jonge ondernemer, die geld verdient voor zijn gezin.’