Zeker zestig doden in massagraven Mexico

In het noordoosten van Mexico, vlakbij de grens met Texas, zijn een aantal massagraven ontdekt met zeker zestig lichamen. De autoriteiten in het gebied zijn al weken op zoek naar de passagiers van een bus die spoorloos verdwenen waren, vermoedelijk na een ontvoering. Het is mogelijk dat bij de ontdekte lichamen ook die buspassagiers zijn. In het dunbevolkte gebied langs de grens met de Verenigde Staten maken paramilitaire groepen van twee druagskratels de dienst uit. Politie en leger zijn alleen in de dorpen en steden aanwezig. Video na de break.

In het gebied jagen eenheden van de Mexicaanse Marine op leiders van de drugskartels. Tegelijk bevechten het Golf-kartel en Los Zetas elkaar in de noordwestelijke grensprovincie Tamaulipas om de controle over de drugssmokkelroutes.De achtergond van de slachtoffers van het massagraf is nog niet duidelijk. Er zouden elf mensen zijn aangehouden.

Drugskartels beheersen in Mexico ook de illegale immigratie van inwoners van Midden-Amerikaanse landen als El Salvador en Guatemala. Ze vragen geld om de immigranten door Mexico te vervoeren naar de VS. Soms liquideren ze hun passagiers vlak voor de grens in verlaten woestijngebieden. het komt ook voor dat drugsorganisaties de illegale immigranten dwingen te werken in de drugssmokkel.