Zeven aanhoudingen in xtc-onderzoek

De recherche van de Landelijke Eenheid van de politie heeft dinsdag zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar xtc-productie. Er zijn ook drugs en een tabletteermachine in beslag genomen.

Waalwijk

De aanhoudingen waren een gevolg van een al langer lopend rechercheonderzoek. Op 27 maart 2020 werd in Waalwijk een tabletteerinrichting aangetroffen die meer dan 5.000 xtc-pillen per uur kon draaien. Ook werden daar verschillende stempels, kleurmiddel en cellulose aangetroffen, goed voor honderdduizenden pillen.

In Uden werd een opslaglocatie gevonden met bijna 8.000 kilo caustic soda, meer dan 1.500 liter fosfor- en mierenzuur en een paar duizend amfetaminepillen. Bij het pand in Uden stond ook een vrachtwagen met daarin 17.000 liter aan chemicaliën en oplosmiddel. De politie kon toen geen verdachten aanhouden.

Blokkenpers

Na het aantreffen van deze spullen is de politie verder gegaan met het onderzoek en zijn de zeven verdachten aangehouden. Het zijn zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 58 uit onder meer Tilburg en Uden.

Er zijn doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk. Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen, een tabletteerinrichting, een blokkenpers voor cocaïne en 45.000 euro.