Zeven aanhoudingen na politie-actie in West-Brabant

In Baarle Nassau heeft de politie dinsdagmiddag een inval gedaan in een loods en een chalet op een bungalowpark. Daarbij zijn wiet, vuurwapens en een grote hoeveelheid cash in beslag genomen en acht auto’s. Er zijn zeven mensen aangehouden. De politie gaat ervan uit dat vanuit de loods drugs werden verkocht.

De politie pakte twee vuurwapens met munitie, tientallen kilo’s aan marihuana, tienduizenden euro’s aan contant geld en waardevolle sieraden, grote hoeveelheden shag, ketamine en champagne en een kogelwerend vest.

Informatie en tips van burgers vormden enkele maanden geleden het startpunt voor een uitgebreid politieonderzoek naar een loods aan de Chaamseweg. Hierbij ontstond het vermoeden dat vanuit die loods drugs verkocht werden en dat mogelijk een chalet op een bungalowpark als bewaarplaats diende.

De verdachten aangehouden zijn een 28-jarige man uit Brussel, een 38-jarige Waalwijker, een 59-jarige man uit Mol, een 34-jarige man uit Ulicoten, een 32-jarige man uit Waspik, een 33-jarige man uit Zandhoven en een 31-jarige vrouw uit Tiel. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.