Zeven arrestaties en zware wapens gevonden na achtervolging op A2 (UPDATE)

Bij een achtervolging op de A2 zijn zaterdagavond twee verdachten opgepakt en zware wapens in beslag genomen. Later op de avond werden nog vijf personen opgepakt, onder meer in een woning in Amsterdam, waar ook zware wapens lagen. Volgens de politie gaat het om een grote zaak. Dinsdag zitten vijf van de zeven verdachten nog vast.

Op straat

Volgens de politie zagen agenten dat er op straat in Amsterdam een grote zwarte sporttas werd overgeheveld naar een auto met een Belgisch kenteken. Daar was een 26-jarige man uit Amsterdam bij betrokken. Vervolgens reden twee auto’s met Belgisch kenteken richting de snelweg A10.

Agenten wilden daarop op de A2 een auto van twee verdachten controleren, waarna die er met grote snelheid vandoor gingen. Na een achtervolging werden ze aangehouden. De A2 bij Vianen was hierdoor in beide richtingen enige tijd dicht.

Utrecht

Ondertussen zagen agenten dat de 26-jarige Amsterdammer weer een ontmoeting heeft in Utrecht. Tijdens die ontmoeting zijn hij en drie andere betrokkenen aangehouden. Kort daarna wordt bij een parkeerplaats van de McDonalds in Breukelen één van de twee voertuigen met Belgisch kenteken aangetroffen. Het gaat om de auto die al uit zicht was toen agenten de achtervolging inzetten. Het voertuig is in beslag genomen, de inzittende is aangehouden.

Tas uit raam

Tijdens de achtervolging op de A2 gooiden de verdachten een tas naar buiten. Omdat de politie rekening hield met eventuele explosieven werd het team explosieven verkenning ingeschakeld. In de tas werden zware wapens gevonden.