Zeven arrestaties na oprollen drugsnetwerk Arnhem en omgeving

De politie heeft deze week na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Met de arrestaties zegt de politie een drugsnetwerk te hebben opgerold met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving.

Maandag werden in Arnhem-Zuid twee mannen van 27 en 28 aangehouden op verdenking van drugs dealen. Bij het doorzoeken van hun woningen troffen agenten ruim 60.000 euro contant geld aan. Daarnaast zijn meerdere gsm’s, een auto en een bromfiets in beslag genomen.

Op dezelfde dag vielen agenten een woning in Velp binnen. Daar werd een 44-jarige man aangehouden op verdenking van drugs dealen. In zijn woning werden meerdere attributen gevonden waarmee drugs wordt gewogen, versneden en verpakt. Ook werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

In hetzelfde onderzoek kreeg de politie informatie over een drugsdealersnetwerk in Duiven en Zevenaar en omgeving. Dit leidde op 15 oktober tot de arrestatie van vier mannen van 22, 24, 23 en 28 jaar uit Veenendaal, Zevenaar en Arnhem. Bij doorzoekingen in Tolkamer en Zevenaar werd een grote handelshoeveelheid cocaïne en 35.000 euro aan contant geld gevonden. Ook werden luxe goederen zoals sieraden en meerdere voertuigen in beslag genomen.

De politie gaat verder met het onderzoek en sluit nieuwe doorzoekingen en aanhoudingen niet uit. Anonieme meldingen waren voor de politie aanleiding voor het omvangrijke onderzoek in Arnhem en omgeving.