Zeven arrestaties van Osmanen Germania (UPDATE)

Het Duitse Openbaar Ministerie zegt zeven mensen te hebben aangehouden tijdens de actie van de politie tegen de Turks-Duitse boksclub Osmanen Germania. Volgens TC/Tubantia zijn er 50 invallen geweest.

Meer dan duizend agenten waren tot in woensdagavond bezig met doorzoekingen. De actie was onder meer in deelstaten Beieren, Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Hamburg. Volgens Tubantia wilde het OM niet zeggen of er ook leden van de Nederlandse vestiging in Twente zijn opgepakt. De club zelf ontkent dat.

Een deelstaatminister zei eerder dat het ging om een zeer zorgvuldig geplande actie. Er zijn verschillende arrestatieteams ingezet.

Doel was vinden van bewijs voor wapenhandel en witwassen. Ook is gezocht naar informatie over ‘aard en structuur’ van de club. Conflicten tussen de Koerdische jongerengroepering Bahoz en de Osmanen baren de Duitsers zorgen. In Saarbrücken zijn in augustus twee leden van de Osmanen aangevallen en gewond geraakt. Kort daarvoor was er een handgranaat ontploft bij een café waar Bahoz-leden samenkwamen.

Osmanen zijn inmiddels ook neergestreken in Oost-Nederland. Twentse burgemeesters proberen vestiging van de in hun ogen criminele boksclub tegen te gaan.