Zeven doden bij schietpartij in kroeg in Mexico

Een man heeft in een kroeg in de Noord-Mexicaanse stad Chihuahua drie vrouwen en vier mannen doodgeschoten. Toen hij de kroeg naar binnen stapte vuurde hij direct een regen van kogels af. Naast de zeven doden raakten ook twee bezoekers gewond. In de deelstaat waar de schietpartij plaatsvond wordt een oorlog tussen drugskartels uitgevochten, maar de politie weet niet of de schietpartij daar iets mee te maken heeft.

De drie vrouwelijke slachtoffers werkten in de bar, de vier mannen waren klanten. Het is onduidelijk of het om criminelen gaat. De schutter was gewapend met een AK-47, wat volgens de politie een verband met het drugsgeweld aannemelijk maakt. Het is ook mogelijk dat criminelen de bar hebben afgeperst maar dat de eigenaar niet heeft betaald.

De man zou zijn gezicht hebben met een bandana hebben verhuld. De dader is na de schietpartij gevlucht met een handlanger die in een auto op hem wachtte. De politie heeft met veel personeel naar de schutter gezocht maar heeft niemand aangehouden.

In de staat Chihuahua komt veel geweld voor vanwege de strijd tussen de drugskartels Sinaloa en Juarez. Daarbij komen regelmatig aanvallen op café’s voor, waar vaak ook onschuldige slachtoffers bij vallen.

Lees ook Dossier Mexico op Crimesite.