Zeven en vijf jaar cel voor gewelddadige overval in villa

Twee Amsterdamse criminelen hebben vijf en zeven jaar gevangenisstraf gekregen omdat ze in september 2017 een gewelddadige overval pleegden op de bewoner van een villa in Amsterdam-Zuid. Luciano D. (20, foto) en Youssef A. (21) drongen vermomd als pakketbezorgers bij de woning binnen.

Maserati

Het Parool schrijft dat de overvallers ook 165.000 en 143.000 schadevergoeding moeten betalen omdat hun buit, contant geld en juwelen, nooit is teruggevonden. De twee namen ook de Maserati van de bewoner mee. Die is later gevonden.

Badkamer

Toen ze binnen waren mishandelden ze de 56-jarige bewoner en bonden hem vast in de badkamer. Ze staken onder meer een pistool in zijn mond en dreigden hem te onthoofden. Ook dreigden ze zijn vrouw te verkrachten als die thuis zou komen. Ze sloegen hem zo hard dat hij buiten bewustzijn raakte. De man liep een gebroken neus en rib op.

Het Openbaar Ministerie had zes jaar cel en tbs geëist tegen zowel als D. als A.. De twee hebben niet voluit meegewerkt aan onderzoek door psychiater en psycholoog. De rechtbank was er niet van overtuigd dat de twee een psychische stoornis hebben.

Beide jongens hadden ze al een flink strafblad met gewelddelicten.

Zie ook:

Luciano D. verdacht van “Maserati-roof” (VIDEO)

Politie houdt vluchtgevaarlijke overvaller aan (UPDATE VIDEO)

Vluchtende crimineel klaagt politie aan

Ontsnapte crimineel alsnog gepakt