Zeven jaar cel voor groepsverkrachting

Vier mannen van Irakese afkomst zijn veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting van een meisje van zeventien jaar. De verkrachting vond plaats in november 2015 in een appartement in Oostende, maar kwam pas twee maanden later aan het licht. Het meisje was tijdens de verkrachting buiten bewustzijn. 

Naast de vier mannen waren er ook nog drie minderjarigen betrokken bij de verkrachting. De zaak kwam toevallig aan het rollen toen op de telefoon van een veertienjarige jongen een filmpje werd aangetroffen van de verkrachting. De telefoon was door de politie in beslag genomen omdat de veertienjarige werd verdacht van radicalisering; hij had op Facebook foto’s geplaatst waarop hij te zien is met vuurwapens.

Geen berouw

Tijdens het politieverhoor zouden de verdachten geen enkel berouw hebben  getoond. ‘Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren naar mannen,’ zo zouden ze tegen de politie hebben gezegd.

Op het filmpje is te zien dat de verdachten de broek van het meisje omlaag trekken, haar benen open duwen, haar betasten en tenslotte verkrachten. Ze lachen en staan te dansen en te zingen in het Arabisch rond het slachtoffer.

Het meisje zou – al dan niet gedwongen – buitensporig veel sterke alcohol hebben gedronken en daardoor bewusteloos zijn geraakt. Ze kwam uiteindelijk thuis met een taxi