Zeven maanden voor wegmaken lichaam

Een vader en een zoon uit Tilburg zijn donderdag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het wegmaken van het lichaam van Ger Duijf (60) uit Vught. De vader krijgt zeven maanden cel, de zoon 16 dagen en een werkstraf van 210 uur.

Onderbroek

De moeder is 56 dagen cel opgelegd voor drugshandel. Het Openbaar Ministerie eiste vijf maanden tegen de vader. Justitie had ook celstraf geëist tegen de vriendin van de zoon, maar deze vrouw is vrijgesproken. Duijf werd in april 2013 vermist, een maand later is zijn lichaam gevonden. Het was begraven in de bossen bij Goirle. Hij had zijn onderbroek achterstevoren aan en had een seksspeeltje in zijn lichaam.

Hartstilstand

De rechtbank gaat ervan uit dat de vader ervoor heeft gezorgd dat het lichaam van Duijf verdween. Hij was overleden aan een hartstilstand in combinatie met het gebruik van cocaïne en viagra. Duijf was op een seksfeest geweest bij de verdachten thuis. Hij kwam daar iedere laatste vrijdagmiddag van de maand. De drie verdachten zijn hun betrokkenheid bij de verdwijning blijven ontkennen. Ze verklaarden dat Duijf hun huis levend had verlaten in zijn eigen auto. De rechtbank gelooft dat niet omdat vast is komen te staan Duijf op het feest in hun huis is overleden. De rechtbank vindt het ‘moreel verwerpelijk’ dat het lichaam is weggemaakt.

Zie meer bij Omroep Brabant.