Zeven moorden binnen twee maanden

De 22-jarige Todd West uit New Jersey wordt er van verdacht binnen twee maanden zeven mensen te hebben doodgeschoten. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond. Volgens de politie is het geweld geen gevolg van een bende-oorlog of roofovervallen.

Ook is er geen sprake van vergelding. Hoe West zijn slachtoffers uitkoos en wat zijn motief is geweest zijn nog onduidelijk. De eerste moord vond plaats op 18 mei. West schoot toen in Elizabeth, New Jersey, zijn 29-jarige neef dood. Zondag 5 juli maakte West binnen een paar uur zijn laatste drie slachtoffers. Van de totaal zeven dodelijke slachtoffers waren twee bekenden van West.

Vrijgelaten

West was in oktober 2014 vrijgekomen. Hij had toen anderhalf jaar gevangenisstraf achter de rug. Hij was veroordeeld geweest voor onder andere in het bezit hebben van verboden stoffen, gestolen waar en het verzetten tegen zijn aanhouding.

Naast West zijn er nog twee andere mannen gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de laatste drie moorden. Een wordt verdacht van het leveren van de munitie. Een ander zou de auto hebben bestuurd waarin West reed toen hij zijn slachtoffers maakte.

Alle moorden werden gepleegd met hetzelfde handvuurwapen.