Zeven tips over moord op 82-jarige vrouw (VIDEO)

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht zeven nieuwe tips binnengekregen in de moordzaak van Rini Ansems uit Maastricht. De 82-jarige vrouw is op 26 januari 2017 in de garage bij haar woning aan de Sluizerbank doodgestoken. Toen ze werd gevonden was ze waarschijnlijk al drie dagen dood.

Jas

Vermoedelijk is op maandag 23 januari tussen 15.30 en 18.45 gestorven. Van het mes waarmee zij is gedood is het lemmet in de garage achtergebleven. Dat vormt nu een belangrijk spoor naar de dader of daders. Het is een mes van het Nederlands merk Déluxa, dat tot een paar jaar geleden werd verkocht bij onder andere de winkels van Action. Het heft  van het mes is tot nog toe niet teruggevonden.

Toen de vrouw werd gevonden had ze haar jas nog aan. De politie vermoedt daarom dat ze direct bij thuiskomst door de dader is overrompeld. Het zou kunnen dat ze een inbreker betrapte maar ook is het mogelijk dat de dader haar naar huis is gevolgd.

Vrouw

Een buurtbewoner heeft die maandagmiddag rond 15.30 een onbekende vrouw gezien op het pad tussen de Redemptielaan en de Sluizerbank. Zij kwam uit de richting van het huis van mevrouw Ansems en viel op doordat het pad normaal gesproken alleen door aanwonenden wordt gebruikt. De vrouw wordt omschreven als een Oost-Europees type en ging gekleed in een donkere sweater met capuchon. Ze is tussen de 20 en 35 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, tenger gebouwd en heeft zwart haar. Wat opviel, is haar onverzorgde uiterlijk en grauwe gezicht.

Graf

Terwijl mevrouw Ansems op de hoek van de Redemptielaan een praatje maakte met twee buurtgenoten, is er een persoon gezien die stilstond aan de overkant van de straat. Het is niet zeker of dit een man of een vrouw betrof, wel zeker is dat diegene suède dameslaarzen droeg. Verder was deze persoon geheel in het zwart gekleed, inclusief een zwart mutsje.

Het slachtoffer is op zaterdag nog naar de kapper geweest en op zondag naar de Albert Heijn. Het is goed mogelijk dat zij op zondag 22 januari of maandag 23 januari het graf van haar echtgenoot heeft bezocht. Daar lagen verse bloemen, maar de politie weet niet zeker dat het de weduwe zelf is geweest die ze daar heeft achtergelaten.