Zeven twintigers in Utrecht opgepakt voor plofkraak in Duitsland

Zeven twintigers in Utrecht opgepakt voor plofkraak in Duitsland

De politie heeft woensdag zeven mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak in Duitsland. De plofkraak vond maandagnacht plaats bij een bankfiliaal in Hauptstuhl (district Kaiserslautern), vlakbij de grens met Frankrijk.

(Beeld uit archief)

De plofkrakers bliezen dinsdagochtend vroeg een geldautomaat op en lieten een niet-ontploft explosief achter. Explosievenexperts hebben het achtergebleven explosief onschadelijk gemaakt. Drie woningen moesten uit voorzorg tijdelijk ontruimd worden.

Woning Utrecht

Op basis van snelle informatie-uitwisseling met de Duitse politie, kreeg de Nederlandse politie zicht op een verdacht voertuig. Dit voertuig leidde de politie naar een woning in Utrecht. Een arrestatieteam viel de woning binnen en hield vijf verdachten aan. Daarnaast zijn er twee personen aangehouden die in het verdachte voertuig zaten.

Explosieven

Op één van de vijf locaties waar een doorzoeking is gedaan, zijn meerdere explosieven aangetroffen, zo meldt de politie vrijdag. Enkele omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd en de EOD heeft de explosieven meegenomen. De zeven verdachten, tussen de 24 en 29 jaar, komen uit Utrecht en Amsterdam.