Zeven verdachten import 510 kilo coke op vrije voeten

Zeven mannen die verdacht worden van het invoeren van 510 kilo cocaïne naar een loods in ‘s-Gravenzande mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat komt omdat de rechtbank Den Haag geen zicht heeft op een datum voor een inhoudelijke behandeling.

Medio 2019

Het onderzoek bij de rechter-commissaris is nog lang niet voltooid en de inhoudelijke behandeling is op zijn vroegst medio 2019.

Dinsdag was er een tweede pro forma-zitting in de zaak, zo bericht Omroep West. Op een pro forma-zitting besluit de rechtbank of de voorlopige hechtenis moet voortduren.

De cocaïne werd in mei ontdekt tussen een lading ananassen bij het bedrijf Agro Merchants in ‘s-Gravenzande.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van het invoeren van de cocaïne uit Costa Rica naar Rotterdam. Ze zouden van plan geweest zijn een vrachtwagen die de lading van de Rotterdamse haven naar het bedrijf in ‘s-Gravenzande bracht te laten stoppen en de chauffeur te gijzelen om de drugs over te laden. Later wijzigde hun plan.

Loodsen

Volgens het Openbaar Ministerie zouden de zeven vervolgens de drugs uit de loodsen van Agro Merchants hebben willen halen. De politie had de mannen al op de korrel en greep in omdat er de vrees was dat er geweld zou worden gebruikt.

De voorlopig vrijgelaten verdachten mogen geen contact hebben met elkaar en moeten op komende pro forma-zittingen verplicht aanwezig zijn.