Zeven verdachten voor 2,7 ton cocaïne in Antwerpen

De politie heeft vorige week zeven verdachten opgepakt voor de grootschalige invoer van cocaïne in de haven van Antwerpen. In 2018 zouden ze 2,7 ton cocaïne hebben ingevoerd. Het Antwerpse parket heeft dit bevestigd aan de Gazet Van Antwerpen.

2,4 ton

De 2.700 kilo was in twee porties ingevoerd. De eerste lading was 317 kilo en werd in juni 2018 gevonden in de haven. In het onderzoek rees een verdenking tegen een voormalige havenwerker. In het lopende onderzoek pakte de politie in december een tweede grote lading: ruim 2,4 ton. Daarna kwam een nog beter beeld van de organisatie erachter, aldus de Gazet.

Transportfirma

De mogelijke opdrachtgever is Fred C. – eigenaar een transportfirma uit Deurne. De man ontkent alle beschuldigingen. Andere verdachten zijn: Gianni F., Yassin E.M., Kenny V.A en Giorgi F.

Zeven personen werden na voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden en zitten momenteel in de cel. De aanhouding van drie verdachten is maandag al bevestigd door de raadkamer, twee anderen verschijnen dinsdag. Twee anderen verschijnen volgende week voor de raadkamer