Zevende schietpartij in Antwerpen op woonhuis

Sinds het midden van december is er in Antwerpen voor de zevende keer geschoten op een woning. Dinsdagavond was het raak in de Rupelstraat, in de Antwerpse wijk Dam. Het Antwerpse parket onderzoekt ook of Nederlandse groepen ervoor verantwoordelijk zijn.

18 kogels

Bij de Rupelstraat werden volgens de Gazet van Antwerpen achttien kogels afgevuurd op een woning. Daar woonde een lid van de familie El.H.. Volgens de Gazet woont de man mogelijk daar al niet meer en is hij verhuisd naar Nederland. Dat is overigens niet dezelfde familie El H. waarvan een huis in de Guldensporenstraat in Borgerhout werd getroffen.

In Antwerpen heerst grote ongerustheid bij de autoriteiten. Woensdag was er spoedoverleg tussen parket, lokale en federale politie en gemeentebestuur. Volgens de Gazet van Antwerpen maken rechercheurs binnen de politiediensten zich zorgen dat de zaak gaat escaleren.

Waarschuwingen

De Gazet schreef eerder dat de familie El H. uit de Guldensporenstraat geassocieerd wordt met Abdelkader Bouker, een figuur uit het Antwerpse drugsmilieu die verdween nadat een partij cocaïne die hij samen met een Nederlandse groep uit de haven liet halen werd gepakt. Veel mensen gaan ervan uit dat Bouker dood is.

Het is overigens lang niet zeker dat alle schietpartijen met deze kwestie van doen hebben. Bronnen meldden aan Crimesite dat het ook zou kunnen gaan om waarschuwingen die te maken hebben met de controle over cocaïne-importen in de Antwerpse haven, dat wil onder meer zeggen het uithalen van drugs uit containers.

Dezelfde bronnen zeggen verder dat er de afgelopen maanden verschillende cocaïnetransporten ‘verdwenen’ zijn, dat wil zeggen dat in doorgegeven containers geen drugs werd aangetroffen terwijl de autoriteiten geen vangst naar buiten hebben gebracht.

Zie ook:

Tweede aanslag op woning crimineel in Antwerpen

Invallen bij Antwerpse “criminele” families

‘Aanslag op woning handlanger drugsbaron’