Zich verzettende verdachte auto-inbreker overleden na schot politie

De man die woensdagavond bij Arnhem werd neergeschoten, na de verdenking van een auto-inbraak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte de politie donderdagmiddag bekend.

Door Joost van der Wegen

Heterdaad

Donderdagmiddag maakte de politie in een bericht bekend dat de man is gestorven: ‘De verdachte, een 31-jarige man uit Arnhem, werd geraakt en is aan zijn verwondingen overleden.’

Schot

De politie ging vanwege de melding van een auto-inbraak rond 17.30 naar de kruising van de Deelenseweg met de Cattepoelseweg, ten noorden van Arnhem. De verdachte van de inbraak werd op heterdaad betrapt. Hij was nog op de plek aanwezig.

‘Bij de aanhouding verzette deze persoon zich enorm hevig’, aldus een politiewoordvoerder tegenover de krant De Gelderlander woensdag. ‘Eén agent heeft daarbij één schot gelost’, aldus de politie.

De verdachte man werd daarna met de ambulance overgebracht naar het Radboud UMC-ziekenhuis in Nijmegen.

Onveilig

De politie over de omstandigheden bij het incident: ‘Je kunt je voorstellen dat als de situatie zo onveilig is, een agent op een gegeven moment ingrijpt. Een collega loste een schot en raakte de verdachte.’

De politie bericht dat de Rijksrecherche woensdag al begon met een onderzoek naar het incident. Ze wil daarom niet meer kwijt over de toedracht van de gebeurtenis.